VagiQUICK тест за откривање на Candida

Категорија: SKU: SINC-06

560 ден

999 на залиха

Опис

VagiQUICK е квалитативен брз дијагностички тест дизајниран за откривање на антигени на Candida во примерокот од вагиналната секреција со 91,3% точност.

Со помош на VagiQUICK жените можат брзо и лесно да откријат дали имаат вагинална габична инфекција. Се користи метода на тест касета со принцип на антиген-антитела (имуноанализа).

Резултатите од тестот може да се прочитаат преку изгледот на линијата во полето за тестирање. Пакетот ги содржи сите потребни елементи потребни за тестот: тест касета, кеса со средство за сушење, брис и детално упатство за употреба.

Резултатите од тестот може да се прочитаат по 5-10 минути.

Позадина „Вулвовагиналната кандидијаза (VVC) е подмолна инфекција која и влијае на голем дел од жените од сите возрасти, а 5 до 8% од заболените жени доживуваат рекурентна

Симптоми pruritus vulvae болка во вулвата; бел, „вулгарен“ исцедок, исцедокот е ненавредлив непријатен мирис или гноен исцедок укажува на бактериска инфекција;

диспареунија (површни);

дизурија (надворешна)

Anni FarmСè уште нема оценки!
  • Име на продавница: Anni Farm
Visit Store
More Products