HEDRIN PROTECT/GO sprej 120ml

Категорија: SKU: STADA-6

550 ден

(0 reviews)

999 на залиха

Опис

Ефикасноста на Хедрин е резултат на неговите состојки, Диметикон
Хедрин
Формулациите на Хедрин се патентирани и имаат докажано е ефикасно дејство во уништување на вошки и нивните јајца(гниди) во клиничките студии
Диметикон
Вошките имаат единствена стратегија за управување со вода. Наместо да произведуваат урина, тие го елиминираат вишокот вода преку ситни пасуси во нивниот егзоскелет наречени спирали. Активната состојка Диметикон, силиконско масло, го нарушува овој процес на управување со вода со премачкување на вошките, предизвикувајќи нивно трајно неподвижност и блокирање на спиралите, спречувајќи ги да се ослободат од вишокот вода. Како резултат, сите вошки кои не умреле, умираат од глад.
Активидол®
Како и сите инсекти, вошките се покриени со восочна заштитна обвивка. Токму овој восочен слој и помага на вошката да ја задржи својата деликатна внатрешна рамнотежа на водата, спречувајќи да испари. Активидолот во Хедрин растворајќи ја оваа восочна кутикула, предизвикува смрт од дехидрација. Активиол е достапен во јачина на третман (5%) или јачина на заштита (1%).
Изононил Изононаноат Оваа состојка има два начина на дејствување што го прави важен во справувањето со вошки и гниди. Изононил изононаноат има својства на одмастување што предизвикува смрт на вошката со дехидрација. Исто така, има можност да ја ослободи врската помеѓу влакното и гнидата што помага во отстранување на гнидите од влакната.

0.0 Average Rating Rated (0 Reviews)

Rated
0%
Rated
0%
Rated
0%
Rated
0%
Rated
0%

Бидете први кои ќе разгледате “HEDRIN PROTECT/GO sprej 120ml”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You have to login to add images.

Anni FarmСè уште нема оценки!
  • Име на продавница: Anni Farm
Visit Store
More Products