GlutenCHECK брз тест за нетолеранција на глутен

Категорија: SKU: SINC-02

440 ден

999 на залиха

Опис

Нетолеранција на глутен?

GlutenCHECK е брз тест за домашна употреба за откривање на присуство на IgA ткивна трансглутаминаза антитела (tTG) во целата крв.

GlutenCHECK е погоден за почетна дијагноза на нетолеранција на глутен, како и за следење на терапијата. Нивото на а-tTG-IgA антитела треба да падне кога глутенот ќе се отстрани од исхраната. По 6 месеци на диета без глутен, антителата често стануваат незабележливи.

Дијагнозата мора да биде потврдена од здравствен работник заедно со дополнителни препораки за одржување на диета без глутен.

Секој комплет содржи сè што е потребно за извршување на тестот: тест касета, упатство, шише со раствор со пуфер за разредување примероци, 1 автоматско стерилно ланцет за удобно земање примероци крв, стаклена капиларна цевка, пипета, влошка за алкохол и гипс. Резултатите може да се прочитаат во рок од 10 минути.

Позадина Нетолеранцијата на глутен (целијачна болест), позната како спру кај возрасните, е автоимуно нарушување на тенкото црево кога имунолошкиот систем ги напаѓа сопствените ткива на телото.

Вообичаените симптоми на нетолеранција на глутен вклучуваат надуеност и дијареа, предизвикани од реакција на протеинот на глутен кој се наоѓа во многу храна.

Губењето на тежината, неухранетоста и кожните нарушувања, исто така, може да бидат индикации за нетолеранција на глутен.

Anni FarmСè уште нема оценки!
  • Име на продавница: Anni Farm
Visit Store
More Products