Fertiquick тест за машка плодност

Категорија: SKU: SINC-01

560 ден

999 на залиха

Опис

Fertiquick тест за машка плодност служи за детекција на концентрацијата на сперматозоиди. За домашна употреба, со кој се открива концентрацијата на сперматозоиди во спермата, со 95,1% точност.

Тестот покажува дали бројот на сперматозоиди се смета дека е во нормални граници (најмалку 20 милиони сперматозоиди/ml). Други фактори за плодност не се откриваат со тестот. Методот на анализа е со принцип на антиген-антитела (имуноанализа). Пакетот ги содржи сите потребни предмети потребни за тестот: тест касета во запечатена торбичка, шише со раствор, шприц за пренос на сперма, чаша за собирање сперма, детална инструкција за употреба.

Информации

Неплодноста не е грижа само на жената. Проблеми од машката страна се причина за неплодност кај околу 40 проценти од неплодните парови. Околу една четвртина од неплодните парови имаат повеќе од една причина или фактор поврзан со нивната неспособност да забременат. Околу 10 до 15 проценти од паровите немаат препознатлива причина за нивната неплодност по медицинска истрага (Men´s Health, University Health Care).

Интерпретација на резултатите на Fertiquick тест машка плодност 

Позитивен резултат

Линијата С претставува контрола на исправноста на тестот. Линијата Т покажува позитивен или негативен резултат. Доколку се обојат и двете линии (С и Т) тогаш вашиот резултат е позитивен, односно дека вашата концентрација на TSH е над 5 µIU / mL

Негативен резултат 

Доколку тестот се обои со линија само на линијата С, а на полето Т нема никаква промена (нема линија), тогаш тестот е негативен.

Неисправно тестирање

За да знаете дека тестот е исправен потребно е на полето С да видете линија. Инитензитетот на бојата не е битен, доволно е само да постои линија. Доколку полето остане празно тестот е неважечки.

 

 

 

 

 

 

 

Начинот на правилно изведување на тестот може да го најдете во упатството кое е вклучено во пакувањето. Во поглед на вашето здравје секогаш е најдобро да се консултирате со доктор.

Anni FarmСè уште нема оценки!
  • Име на продавница: Anni Farm
Visit Store
More Products