ЦИТИКОЛ ВИЈАЛИ 10ml/30 виали

Категорија: SKU: ALKA-170

2,400 ден

999 на залиха

Опис

Состав

Една Цитикол вијала од 10 ml содржи 500 mg цитиколин во облик на натриумова сол.

 

Фармацевтска форма

Вијали за директна орална примена.

 

Дејство и употреба

Квалитетот на видот најмногу зависи од правилното дејствување на нервните клеточни структури поврзани со визуелната функција. Поради тоа, особено е важно организмот да има невропротективен систем којшто ќе ги одржува физиолошките нивоа на мембранските фосфолипиди за да се обезбеди интегритетот на мембраната на нервната клетка.

 

Цитиколинот претставува молекула којашто е присутна во организмот. Исто така, претставува прекурзор на фосфолипидите коишто се содржат во клеточната мембрана, вклучувајќи ја и клеточната мембрана на оптичкиот нерв.

 

Нервните клетки го искористуваат цитиколинот за синтеза на ацетилхолин којшто е корисен за спроведување на визуелните сигнали. Цитиколинот којшто се содржи во Цитикол вијалите претставува извор на холин, прекурзор на ацетилхолинот. Холинот придонесува за нормален метаболизам на хомоцистеинот, којшто може да биде засегнат во случај на некои офталмолошки невродегенеративни болести.

 

Дозирање и начин на примена

Една вијала дневно, се препорачува да се зема наутро.

 

Пакување

Вијалите Цитикол се спакувани во картонска кутија којашто содржи 30 вијали од 10 ml и упатство за употреба.

 

Нето-количество: 300 ml

 

Регулаторен статус

Додаток во исхраната.

Вијалите Цитикол се спакувани во картонска кутија којашто содржи 30 вијали од 10 ml и упатство за употреба

Anni FarmСè уште нема оценки!
  • Име на продавница: Anni Farm
Visit Store
More Products